Erer Sağlık ve Eğitim Kurumları İşletmeleri A.Ş. bünyesinde hizmet veren ve adını bağlı bulunduğu kurumdan alan, Özel Koru Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yönetim Kurulu Başkanımız ve okulumuz kurucusu Prof. Dr. Hasan BİRİ'; nin talimatıyla Koru Sağlık Grubu hastanelerinde çalışacak yardımcı tıp personelini yetiştirme fikrinden doğmuştur.
2013-2014 eğitim öğretim yılında kaliteli, güvenli okul, nitelikli eğitim, parlak bir gelecek için öğrencilerine eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir.
2015-2016 eğitim öğretim yılında Anadolu Lisesi ve 2020-2021 öğretim yılında ortaokul kısmı da açılan Koru Eğitim Kurumları tüm seviyelerdeki öğrencilerini ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda mesleğe, yükseköğrenim programlarına ve yaşama hazırlama hedef ve amacını başarıyla yürütmektedir.
Koru Eğitim Kurumlarının temel amacı; doğru kararlar verip doğru seçimler yapabilen, bir mesleğe veya yükseköğrenim programına hazır, bilgili, becerili, nitelikli, başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmektir.
Bu amaç doğrultusunda donanımlı, azimli, bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklerden en az biriyle yakından ilgilenen, özgüveni yüksek, merak eden, araştıran, sorgulayan, üreten, insanlarla rahat iletişim kurabilen, görev ve sorumluluklarının farkında olan, manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmektir.
Kurucular, öğretmenler ve tüm personel bu amaç ve hedef doğrultusunda eğitim ve öğretim çalışmalarını yürütmektedirler.
OKULUNUZUN FİZİKİ ÖZELLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ.
Tüm eğitim ve öğretim ortamları öğretim programının amaç ve ihtiyaçlarına uygun olarak yapılandırılmış olup, eğitim ve öğretimi güçlendirici ve destekleyici bir nitelik taşımaktadır. Öğretim mekanlarımız, ihtiyaç duyulan teknolojik donanıma sahiptir.
Fiziki yapı eğitim kalitesini ve öğrencinin sosyal gelişimini birebir etkiler. Fiziki yapı dersliklerin büyüklüğünün öğrenci sayısı ile orantılı olması, eğitimin etkili ve kaliteli olabilmesi için en önemli etkendir. Çok kalabalık öğrencinin kendi görüşlerini iletmek ve öğretmenle birebir iletişim kurmasını engelleyecek sınıflar, öğrencinin akademik gelişimini olumsuz yönde etkiler düşüncesinden hareketle şube mevcutları seçilen alana göre belirlenmekte, aktif, tam ve kalıcı öğrenmeye yönelik sınıflar oluşturulmaktadır. Bu ortamlarda öğrencilerimizin öğrenim süreci devam etmektedir.
Okulumuzda derslikler, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersliği, Teknoloji ve Tasarım Dersliği, Kütüphane, Fen Bilgisi Laboratuvarı, Kapalı Beden Eğitimi Salonu, Müzik ve Görsel Sanatlar Dersliği, Çok Amaçlı Salon vb. mekanları ile temiz, güvenli, düzenli bir eğitim ve kültür ortamı öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.
ÖĞRETMEN KADRONUZLA İLGİLİ BİLGİ VERİNİZ.
Okullar öğrenme yeridir, eğitim ve öğretim çalışmalarının vazgeçilmez ögesi öğretmenlerdir. Öğretmenler insan mühendisidir ve geleceğimizi emanet edeceğimiz bireyleri yetiştirmekle görevli ve sorumludurlar.
Bu sorumluluğun yerine kusursuz olarak getirilebilmesi için okulumuzda görev yapacak öğretmenlerin, alanında uzman, öğrenme ve öğretmeye hevesli, akademik otoritesi yüksek, modern öğretim yöntem ve tekniklerini bilen ve uygulayan, iş birliğine yatkın bireyler olmalarına özen gösterilmektedir. Okulumuz öğretmenleri, idari personeli ve tüm çalışanları öğrencilere güler yüzlü, samimi ve içten davranmaktadırlar. Tüm öğretmenlerimiz; alanında uzman, öğrencilerle vakit geçirmeyi seven, anlayışlı ve güler yüzlü kişilerden seçilmektedir.
Okulumuzda görev yapan öğretmenlerimizin kendi alanlarında yetkin ve uzman olmalarının dışında öğrenen ve öğreten okul olmanın gereği olarak öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine olanak tanınmakta ve desteklenmekte, zümre öğretmenler kurul toplantılarında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmakta, eğitimde iyi ve yeni örnekler paylaşılmakta, yeni öğrenme- öğretmen yöntem ve teknikleri ele alınmaktadır. Okulumuz öğretmenleri tüm öğrencilerin öğrenebileceği ve başarılı olabileceği anlayışı ile çalışmalarını planlamakta ve yapmaktadırlar. Öğretmenler etkili öğretmen olmanın gereği olarak 6 (sevgi, saygı, sabır, sebat, sıhhat, samimiyet, sevgi) anlayışı içerisinde öğrencilerimizin tam ve kalıcı öğrenmelerini sağlamakla sorumlu olduklarının bilincinde hareket etmekle yükümlüdürler.
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik çalışmalarımız; okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak karşılaşacakları güçlükleri, sorun haline gelmeden çözmelerine yardımcı olmayı ve kendini tanıyan, iletişim ve uyum becerilerine sahip, neşeli, mutlu ve sağlıklı bireyler olmalarına katkıda bulunulmaktadır.
Okulumuzda, güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması, zararlı alışkanlıkların önlenmesi ve öğrencilerin şiddetten korunması amacıyla rehberlik hizmetleri kapsamında okul merkezli, temel önleme çalışmalarında, okul yönetimi, öğretmen, veli ve çevre ile iş birliği yapmaya özen gösterilmektedir. Rehberlik servisinin çalışmaları öğrencinin sosyal ve zihinsel gelişimi için önemlidir. PDR tarafından sunulan hizmetler; gizlilik, gönüllülük, süreklilik, kişi haklarına saygı, bireyin değerliliği ve ilgili kişilerle iş birliği ilkelerine dayanmaktadır. Psikolojik Danışma ve Rehberlik çalışmaları kapsamında 1 uzmanımız görev yapmaktadır. PDR kapsamında; bireyi tanıma teknikleri, oryantasyon çalışmaları, gelişimsel ve eğitsel rehberlik çalışmaları, bireysel rehberlik çalışmaları, mesleki rehberlik (kariyer belirleme) ve yönlendirme çalışmaları, grup çalışmaları ve seminerleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, sınıf öğretmenliği (mentörlük), eğitim ve öğretimi geliştirme çalışmaları, YKS çalışmaları ve sınav kaygısı, öğrenme stilleri belirleme çalışmaları, bireysel ilgi ve yetenek çalışmaları
ÖĞRETİM PROGRAMLARI HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ.
Okullarımızda MEB ders çizelgeleri ve öğretim programları uygulanmakla birlikte bu programların üzerine dersler bazında örtüşmeler yapılarak ilgi ve yeteneklerini geliştirecek, bilgilerini artıracak, yoğunlaştırılmış ve zenginleştirilmiş bir program uygulanmaktadır. Haftalık ders programı hazırlanırken eğitim ortamı, akademik bakımdan verimlilik-pedagojik esaslar dikkate alınmaktadır. Dersler özelliklerine göre üst üste veya haftanın belirli günlerine dengeli olarak dağıtılmaktadır. Bayrak törenleri dikkate alınarak beden eğitimi ve müzik derslerinin haftanın ilk ve son iş gününe konulmasına özen gösterilmektedir. Zorunlu derslerde yoğunlaştırılmış bir program uygulanmakla birlikte kodlama, drama, basketbol, satranç vb. dersler öğretime açılabilmektedir.
OKULUNUZDA YABANCI DİL DERSLERİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERİNİZ.
Okullarımızda; mecburi yabancı dil olan İngilizce öğreniminde yazma, anlama, konuşma ve dinleme becerilerinin geliştirilmesi için sınıf içerisinde interaktif ortamlarda yapılan derslere ve alıştırmalara ayrı bir önem verilmektedir.
OKULUNUZDA HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU (CUMARTESİ) YAPILAN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERİNİZ.
Okulumuzda veli ve öğrencilerimizin istek ve beklentileri doğrultusunda hafta içi ve hafta sonu öğrencilerin bilgi eksikliklerini gidermeye YKS’ ye hazırlanmaya yönelik AKADEMİK DESTEK PROGRAMLARI uygulanmakta, düzenli aralıklarla tarama, deneme, izleme sınavları yapılmaktadır. Okullarımızın tamamı hafta içi her gün 08.00’de açılır, 17.00’de kapanır. Tüm öğrencilerimiz kendi olanakları ile en geç saat 08.25’te okulumuza giriş yapmak durumundadırlar. 12.25-13.10 saatleri arasında 45 dakika öğle teneffüsü verilmektedir.
OKULUNUZDA ŞUBE OLUŞTURMA İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ. Bir şubede bulunacak öğrencilerin belirlenmesinde öğrencilerimizin tüm özellikleri tek tek incelenmekte, değerlendirilmekte ve şubeler oluşturulmaktadır. Tamamen öğrenme eksikliği olan öğrenciler veya tamamen başarılı olan öğrencilerden oluşan şubelerin oluşturulması söz konusu değildir. Öğrenme sürecinde birbirini olumlu etkileyecek bir anlayışla öğrencilerimizin öğrenim görecekleri şubeler belirlenmektedir.
SOSYAL SORUMLULUK VE ÖĞRENCİ KULÜP ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİRMİSİNİZ.
Öğretim programlarının gerektirdiği akademik çalışmaların yanı sıra öğrencilerimizin sosyal becerilerinin gelişmesini sağlayacak ders dışı çalışmalar öğrenci kulüp faaliyetleri ve topluma hizmet etkinlikleri çerçevesinde öğretmenlerimizin rehberliğinde yürütülmektedir. Öğrenci toplulukları, çalışmalarının aktif olarak sürdürülmesi öğrenimin pekiştirilmesi bakımından önemli ve gereklidir. Genellikle öğrenim sürecini engelleyici olarak düşünülen bu tür etkinlikler öğrencilerimizin kendilerini keşfetmesine, güven duymasına, sorumluluk almasına, uyum sağlamasına, güçlü ve zayıf yanlarının tanımasına fırsat vermektedir. Bu anlamda okulumuzda tüm bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler okul yönetimi ve velilerin iş birliği ile okul içi ve dışı olanaklardan yararlanılarak yürütülmektedir. Okulumuz WEB sayfasında yayınlanmaktadır.
Öğrencilerin ilgi ve isteklerine göre oluşturulmakta ve kendilerini ifade etme, bilgi ve becerilerini kullanmaya yönelik olarak açılan kulüplerin bazıları aşağıdaki gibidir: Felsefe, Tarih ve Coğrafya (Örnek ve Öncü Kişiler), Tarih ve Coğrafya Yarışmaları; Kültür ve Edebiyat (Münazara, Güzel ve Etkili Konuşma, Yazma Becerileri) Yabancı Diller (Münazara, Panel, Tiyatro, Drama, Müzikal, vb.) Bilim ve Çevre (Fizik, Kimya, Biyoloji, Biyolojik ve Kimyasal Atıklar, Geri Dönüşüm, Tübitak Çalışmaları, STEM, Girişimcilik ve İnovasyon.) Matematik; Matematik Yarışmaları, TÜBİTAK Çalışmaları, Matematik Atölyesi, Strateji ve Akıl Oyunları, Eğlenceli Matematik. Görsel Sanatlar; Resim, Heykel, Fotoğraf, Oyun Grafikleri ve Tasarım, (Geri dönüşüm sanata dönüşsün) Beden Eğitimi: Basketbol, Voleybol, Futbol, Step Aerobik, Plates, Masa Tenisi. İlgi ve Beceri Kulüpleri: Yemek, Moda ve Stil, Halk Oyunları, Danslar. Müzik: Bando, Orkestra, Gitar, Keman, Piyano, Koro.
ÖĞRETMEN-VELİ GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ.
Öğretim çalışmalarımızın tam ve kalıcı olmasında veli-öğretmen iş birliğinin ve bilgi paylaşımının önemli ve gerekli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Her öğretmenimizin haftada 1 gün velilerle görüşme saati belirlenerek sizlere bildirilmektedir. Ayrıca şube rehber öğretmenlerimiz her hafta belirlenen saatte sorumlu oldukları şubenin öğrenci velilerini telefonla bilgilendirmekte, kayıt altına almakta ve okul yönetimine vermektedir. Öğrencilerimizin sınav sonuçları, davranışları, başarıları, etkinliklere katılımı vb. konularında bilgi vermeye yönelik bu görüşmelere velilerimizin katılmaları uygun ve yararlı olacaktır. Ayrıca 1. ve 2. dönemde Kasım-Nisan aylarında genel öğretmen-veli görüşmeleri yapılmaktadır ve 2 saat sürmektedir. Görüşmeler önce grup halinde sonra da bireysel olarak yapılmaktadır.
VELİLERİN OKUL HAKKINDAKİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİ NASIL ALINMAKTA VE VELİLERE YÖNELİK HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR.
Bireysel görüşmelerde aktardıklarının dışında Veli Anketi ile görüş ve düşünceler alınmaktadır. PDR uzmanlarımız tarafından velilerimize ihtiyaç duyulan konularda seminerler yapılmaktadır.
ÖĞRENCİLERİN CEP TELEFONU, IPAD VB ARAÇLARI KULLANMASI İLE İLGİLİ UYGULAMALARINIZ HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ
Teknolojik araçların bağımlılık yaratmadan, sağlıklarını bozmadan, doğru zamanda ve yerde öğrencilerimizi geliştirici iletişimi sağlayarak kendilerini dinlendirecek ve öğrenmelerine hizmet edecek şekilde kullanmayı öğrenmeleri için hepimizin hassasiyet göstermesi, titiz olması önem taşımaktadır. Bu konuda yapılacak uygulamalar sene başında belirlenmekte ve velilerimize bildirilmektedir.
OKULUNUZDA ÖĞRENCİ KILIK-KIYAFET KURALLARI HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ.
Okulumuzda okul yönetimi tarafından ilan edilen kıyafetlerin giyilmesi esastır. Kıyafette kuruma aidiyet, sağlık, temizlik ve görüntü güzelliği bizler açısından önemlidir. Velilerimiz öğrencilerimizi okul kıyafet kurallarına uygun olarak okula göndermekle yükümlüdürler. Öğrencilerin okulun kılık kıyafet ve diğer disiplin kurallarına uymaları, hiçbir takı ve mücevher kullanmamaları, kişisel temizlik ve bakımlarına özen göstermeleri beklenmektedir. Okulda künye, küpe, bilezik, kolye gibi takılar kullanılmaz. Kız öğrenciler makyaj yaparak, tırnaklarını uzatıp boyayarak, saçlarına boya ya da röfle yaptırarak okula gelmeleri yasaktır. Okul ceketi veya kazağı dışında farklı üst giyimlere izin verilmez.
YEMEK VE KANTİN HİZMETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ.
Yaş grubunun beslenme özelliklerine uygun olarak öğrencilerimizin sağlıklı, dengeli ve güvenli beslenmeleri konusunda özel bir hassasiyet gösterilmekte, yetkili kişi ve komisyonlar periyodik denetimlerini yapmaktadırlar. Ayrıca öğrencilerimiz okul kantininden de yararlanma olanağına sahiptirler.
GÜVENLİK HİZMETLERİHAKKINDA BİLGİ VERİNİZ.
Okulumuzda huzurlu ve güvenli bir eğitim ortamının oluşturulması, öğrenci, öğretmen ve tüm çalışanlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla bahçe giriş ve bina kapıları öncelikli olmak üzere bina içi ve dışında görüntü kayıtlarını depolayacak güvenlik kamera sistemi mevcuttur.
ÜCRETLER-ÜCRETSİZ OKUMA VE BURSLAR HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ?
Okulumuza kayıt hakkı kazanan öğrencilerin %3 ‘ü ücretsiz olarak eğitim ve öğrenimlerine devam etmektedirler. Ücretsiz okuma iş ve işlemleri yapılırken; harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta öğrenim çağındaki çocukları ile haklarında koruma, bakım veya barınma kararı verilen çocuklara öncelik verilmektedir. Ücretsiz okuma hakkı yalnız başvurulan öğretim yılı için geçerlidir. Ücretsiz okuma başvurusunun yapılabilmesi için bir önceki sınıfını geçmiş ve davranış notunun tam olması şartları aranmaktadır(Harp veya vazife malulü-koruma-bakım- ve barınma kararı verilen ailelerin çocukları dışında). Bursun devamı için öğrencinin disiplin cezası almamış olması ve başarısız ders veya derslerinin olmaması gerekmektedir.
Okulumuzda her yıl ocak-mayıs ayları arasında bir sonraki yılın eğitim ve öğretim ücretleri ve indirim oranları belirlenmekte ve yayımlanmaktadır. Silahlı kuvvetler mensuplarına ve sağlık çalışanlarına %20-30 oranında indirim yapılmaktadır.
ÖĞRENCİLERİN OKULDA ERKEN AYRILMASI GEREKTİĞİNDE NASIL BİR UYGULAMA YAPIYORSUNUZ?
Velilerimiz, öğrencilerimizi zamanında okula getirmek ve zamanında okuldan almak durumundadırlar. Değişik nedenlerle (sağlık, şehir dışına çıkma, vefat vb.) okuldan eğitim saati içinde ayrılmak zorunda olan öğrencilerimizi mutlaka velisinin alması gerekmektedir. Bu konuda telefonla farklı kişiler tarafından okuldan alınması hususunda istek ve talepte bulunulmaması esastır. Bununla birlikte öğrencilerin okulda bulundukları sırada sağlık veya başka nedenlerinden dolayı erken ayrılmaları gerektiğinde, öğrenci velisi talebini sınıf öğretmenine ve okul yönetimine yazılı olarak iletir. Öğrenci, velinin isteğine ve durumun aciliyetine bağlı olarak belirlenen yere kendi olanaklarıyla veya okulun olanaklarıyla gönderilir. Durum ilgili öğretmene bildirilir. Öğrencinin o gün sorumlu olduğu bir sınav veya ödev teslimi varsa, telafisi ilgili sınıf öğretmeninin, okul yönetiminin denetiminde öğretmenler tarafından belirlenecek bir tarihte yapılır. Ani sağlık sorunu dışında okuldan erken ayrılması gereken öğrencinin velisi bir dilekçe yazar ve öğrenci dilekçeyi aynı gün sabahı sınıf öğretmenine ya da okul yönetimine teslim eder. İstek sınıf öğretmeni ve okul yönetimi tarafından uygun görüldüğünde öğrencinin okuldan çıkmasına izin verilir. Öğrenciye 2 nüsha halinde izin kağıdı yazılır. Aksi halde veliye ve öğrenciye gerekçesi ile birlikte bildirilir. Öğrenci “İzin Kağıdının” bir tanesini yoklama defterine koyar, diğerini de kapı güvenliğine bırakır.
DEVAM-DEVAMSIZLIĞIN İZLENMESİ.
Öğrencilerimizin okula devamları zorunludur. Okul yönetimleri, veliler, çocukların okula devamını sağlamakla yükümlüdürler. Okullarda ilk derse girdiği halde sonraki bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumu velisine ivedilikle bildirilir ve devamsızlığı yarım gün sayılır. Öğrencilerin devamsızlıkları e-Okul sistemi üzerinden okul yönetimince sürekli takip edilir, gerekli yazılı tebligatlar yapılır.
ÖDÜLLER VE ÖDÜLLERİN VERİLMESİ NASIL OLMAKTADIR?
Ortaokulun bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00- 84.99 olanlar teşekkür, 85.00 puan ve yukarı olanlar takdir ile ödüllendirilir. İlköğretim kurumlarının tüm sınıflarında derslerdeki başarı durumuna bakılmaksızın; ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye giren, çeşitli sosyal, kültürel, ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı gösteren öğrenciler “İftihar Belgesi” ile ödüllendirilmektedir. İftihar Belgesi, ilkokullarda sınıf öğretmeninin teklifi ve okul yönetiminin kararı doğrultusunda ortaokulda ise öğrenci davranışları değerlendirme kurulunca verilmektedir. Lisede ise davranış notu kırılmayan öğrencilerden 70.00-84.99 teşekkür, 85.00-100.00 olanlara takdirname verilir. Ayrıca yönetmelik çerçevesinde başarı durumuna bakılmaksızın örnek davranışları olan öğrencilere Onur Belgesi düzenlenir.
ÖĞRENCİLERİN OLUMSUZ DAVRANIŞLARI VE UYGULANACAK YAPTIRIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERİNİZ.
ORTAOKULDA; olumsuz davranışlar sergileyen öğrencilere uygulanacak yaptırımla ilgili olarak Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu bulunmaktadır. Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu 3 tür yaptırım kararı verebilmektedir. Bunlar: UYARMA, KINAMA VE OKUL DEĞİŞTİRME. Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu tarafından verilen uyarma ve kınama cezaları, okul müdürünün onayı ile uygulanır. Okul değiştirme cezası ise İlçe Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu’nun onayından sonra uygulanır. Lisede ise Öğrenci Ödül ve Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde kınama, kısa Süreli uzaklaştırma, tasdikname ile uzaklaştırma, örgün eğitim dışına çıkarma cezaları uygulanır.
Aydın ÜNAL Koru Koleji Müdürü